אחת הדרכים הטובות ביותר לבחור טאבון חדש היא להבין ראשית מהם הצרכים שלכם, הגדירו את הצרכים שלכם ככל הניתן כדי לעשות בחירה חכמה. בין השאר, כדאי לבדוק:
- שימוש תכוף בטאבון או מידי פעם.
- מוצר המיועד רק לצרכים משפחתיים או גם לאירוח של כמות אנשים גדולה יותר
- מיקום המיועד לו והשטח הפנוי לכך
- המזון שאתם מתעתדים להכין בו למשל, אפיית לחמים, תנור לפיצה, הכנת תבשילי קדירה חורפיים ועוד.
- ברגע שתבינו את הצרכים המדויקים שלכם, תבינו איזה הטאבון הוא זה שיתאים לכם וכיצד תוכלו לשלב אותו בהרמוניה בהרגלי הבישול החדשים שלכם.
טאבון גז או טאבון עצים?
חלק מתנורי הטאבון פועלים על גז וחלקם על עצים. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות בהשוואה לאחרת. אם תבחרו בטאבון גז, תוכלו ליהנות מנוחות הפעלה ומהדלקה מהירה, כמו גם מטעם ניטרלי למזון הנאפה. בחירה בטאבון עשוי עץ יעניק למזון טעם מעושן וארומה מיוחדת.
אם בחרתם לרכוש טאבון גז, חשוב לוודא שני דברים בטרם הרכישה:
- צריכת הגז – לכל דגם יש הספק שונה וצריכת גז שונה. מומלץ לבחור במכשיר המצויד במבער גז חסכוני, שבאמצעותו תוכלו לחסוך רבות בהוצאות הגז.
- לחץ הגז – תוכלו להשתמש במכשיר המבוסס על מיכל גז לטאבון וכך "לשאוב" את הגז ממנו, או לבחור במבער המחובר לתשתית הגז בבית וכך לחץ הגז יהיה זהה לצריכה הביתית, ללא חיבור לבלונים.
חפשו את השילוש הקדוש: בידוד, איכות ובטיחות
לכל טאבון יש מספר אלמנטים הקובעים את איכות המזון הנאפה בו, את רמת הבטיחות שלו ואת מידת הנוחות בשימוש בו. הינה כמה מהם:
אבן שמוט – אבן טבעית לשימור החום
ככל שהטאבון שתבחרו יהיה מסוגל לאגור חום באופן טוב יותר, כך התפקוד שלו (ובהתאמה – המזון שתכינו) יהיה איכותי יותר. לא רק שכך תיהנו ממנות נפלאות, אלא שתוכלו לחסוך הוצאות משמעותיות על חימום הטאבון, שכן כך המכשיר אוגר בתוכו את החום ללא צורך בהדלקה חוזרת של גז או עצים.
טאבון איכותי עשוי מ-100% אבן טבעית הנקראת "אבן שמוט". בשל מאפייניה הייחודיים, היא מסוגלת לעמוד בטמפרטורות גבוהות במיוחד והיא מכילה חומר טבעי קשיח, המעניק לה עמידות לאורך זמן ואגירת חום מיטבית.
דלת לאגירת החום
ככל שהטאבון יהיה מצויד ביותר שכבות בידוד ויהיה עשוי מחומרים איכותיים וטבעיים יותר, כך יותר חום יצליח להישמר בתוכו. עם זאת, יש אלמנט נוסף התורם לבידוד ולרמת הטמפרטורה – הדלת. יהיו מאפים ותבשילים שלא ידרשו שימוש בדלת סגורה, אך לטובת הכנת לחם, למשל, דלת סגורה באופן הרמטי היא די קריטית, שכן היא זו שמבטיחה שהחום לא יתנדף החוצה.
סירקולציה של אוויר
העדיפו לבחור בטאבון המצויד במערכת סירקולציה איכותית, כך שהעשן המיוצר בתוך הטאבון יתנקז דרך הארובה ויתנדף באוויר (ולא דרך הדלת). כשהסירקולציה איכותית, אוויר קר נכנס דרך דלת הטאבון והעשן מתנדף דרך הארובה, שם מותקן שסתום עם ידית שנשאר פתוח כשהאש בוערת וכך שומר על החום בתוך הטאבון.
בטיחות מעל הכול
כל האלמנטים שהזכרנו קודם חשובים לאיכות המזון ולהנאה שלכם מהטאבון החדש, אך הם חיוניים לשמירה על בריאותכם ובטיחותכם. הקפידו על טאבון המצויד בדלת ומאפשר סירקולציה תקינה, בחרו בחומרים איכותיים כמו אבן שמוט או טאבון גז נירוסטה ולעולם אל תתפשרו על התקנה בטוחה של הטאבון.
אינספור אפשרויות עיצוב
אם יש משהו שגורם לנו לתחושה אירופאית קסומה בלב הים התיכון, הרי שזה ללא ספק טאבון אותנטי ויפהפה. היום תוכלו לבחור בשלל אפשרויות עיצוב לטאבון החדש שלכם, את כולם ניתן למצוא כאן באתרנו, כך שיתאימו באופן מושלם לגינה הביתית שלכם. החל מעיצובים מודרניים ונקיים ועד לעיצוב כפרי עשוי לבנים וארובה יפהפייה – בואו לבחור את הטאבון החדש שלכם, ולהתחיל לרקוח תבשילים מנצחים!